terug naar het overzicht
Huisdieren mee op vakantie?
Tags: huisdier vakantie, huisdieren vakantie, huisdiervriendelijke vakantiebestemmingen
Huisdieren mee op vakantie?

Als u binnenkort op vakantie gaat en u wilt graag uw huisdier meenemen, wat moet u dan weten? Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voor u met uw huisdier vertrekt.

Huisvriendelijke vakantiebestemmingen
Een aantal landen in Europa hebben voldoende keuze voor huisdiervriendelijke vakantiebestemmingen. In accommodaties op vakantieparken zijn huisdieren vaak welkom. Met bijvoorbeeld uw hond kan het erg leuk zijn in de natuur of een omgeving met heuvels of bergen te verblijven. Tijdens uw vakantie kunt u met uw hond heerlijke lange wandelingen maken of er voor kiezen om met uw hond te gaan joggen. Een verblijf bij zwemwater kan natuurlijk ook erg leuk zijn voor uw hond.

Meerdere huisdieren meenemen
Als u besluit om meerdere huisdieren mee te nemen raden wij u aan contact op te nemen met de  reisorganisatie of dat mogelijk is. Als er bij een accommodatie wordt aangegeven dat huisdieren welkom zijn is er vaak maar één huisdier welkom. Als u naar een vakantiehuis gaat, geef dan altijd aan de verhuurder door dat u van plan bent een huisdier mee te nemen.

Regels voor het meenemen van uw huisdier
• Zorg ervoor dat uw huisdier gechipt is.
• Dat uw huisdier een geldige inenting heeft tegen rabiës (hondsdolheid) heeft.
• Dat u voor vertrek de geldige regels voor het vervoeren van huisdieren controleert. In Nederland is bijvoorbeeld artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994 op het vervoeren van huisdieren van toepassing, die het veroorzaken van gevaarlijke situaties of het hinderen van het verkeer op de weg verbiedt.
• Dat u het EU-paspoort van uw huisdier bij zich heeft.

Meer tips en regels over wat u moet regelen voor uw huisdier kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Een goede voorbereiding zal ervoor zorgen dus u samen met uw reisgezelschap en uw huisdier een fijne en onbezorgde vakantie kunt hebben.

Geplaatst door: Webmaster op donderdag 10 juli 2014
Geen reacties, klik hier om te reageren
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie